Fonalbolt a Pinteresten

Ismered a Pinterested? A Fonalbolt.com is fent van a Pinteresten, sok-sok ötletet összegyűjtve, és a webáruház fonalait bemutatva.

Catania fonalak

Ha még nem hallottál volna a Pinterestről, akkor annyit, hogy egy olyan hely, ahol elveszel a rengeteg kép között, és csak akkor menj fel, ha nem bánod azt, hogy órákat nézelődsz, miközben éppen csak oda akartál pillantani.

Röviden a Pinterestről

Regisztrálni kell ahhoz, hogy lásd a képeket, de mint tudjuk, a regisztráció ingyenes, és csak akkor kapsz leveleket, ha kéred.
A rendszer lényege az, hogy vannak képek szerte az interneten, amik megtetszenek, és persze soha többé nem találod meg, ezért itt, a Pinteresten lehetőséged van ezeket összegyűjteni, saját faliújságodra elhelyezni, ahol később is megtalálod. Ezeket a táblákat mások is látják, és ha tetszik nekik egy kép, a saját faliújságukra menthetik. Ha te nézelődsz, és találsz olyan képet, ami tetszik, te is el tudod menteni magadnak.
Keresd a fonalbolt.com-ot a Pinteresten is!
A fonalbolt.com a Pinteresten

Na jó, ez így egyszerre sok volt, ha még nem láttad a Pinterestet.

  • Tehát első lépés: regisztráció.
  • Utána tudsz létrehozni táblákat, (így nevezik azt, amit én faliújságként is említettem) és a táblákra képeket tudsz menteni.
  • A képeket két forrásból tudod gyűjteni.
  • Az egyik az egész internet, minden honlap, ahol képek vannak.
  • A másik maga a Pinterest, ahol mások által már kitűzött képeket tudsz saját magadnak is eltenni.

Hogyan tudod az interneten, valamilyen honlapon, blogban látott képet menteni?


Lehet, hogy az adott honlapon már eleve van lehetőség a képek Pinteresten történő megosztására, ekkor látsz egy kis piros gombot a képen megjelenni, amint az egérrel a képre mentél. Erre a piros gombra kattintva tudod saját tábláid egyikére elmenteni a képet. Ha még nincs olyan témájú táblád, amilyenre elmentenéd, akkor létre tudsz hozni új táblát is.

A másik módszer, hogy te, a böngésződbe egy plugint telepítesz, ettől kezdve, ha az adott oldal nem ajánlja fel a mentési lehetőséget, a te böngésződ megteszi.

Mentéskor lehetőség van szerkeszteni a képaláírást, itt magadnak is tudsz feljegyzést készíteni, de vigyázz, ez meg fog jelenni a kép alatt.

Amit nem ajánlok: a kép mentése, és visszatöltése a Pinterestre.

Miért? Mert az a bizonyos talált kép nem a te képed, te sem fogod tudni később, honnan van, nem tudod elolvasni a hozzá tartozó cikket. A Pinterest ilyenkor azt írja ki, a felhasználó töltötte fel a képet. Ha ez nem a te képed volt, akkor azt hiszem érthető, ez miért nem jó. Azt a látszatot kelti, saját fotód.
Ha saját fotót töltesz fel, annak akkor van értelme, ha egy honlapra mutató link is tartozik a képhez. Ha csak meg akarod őrizni a képet, akkor a Google fotóidhoz, vagy más,  hasonló helyre töltsd fel.
Nincs értelme a saját fotóinkat link nélkül kitenni a Pinterestre, mert csak megnézni lehet, de semmit nem tudunk meg arról, mi ez, ki készítette, esetleg van-e egyéb információ.

Mit találsz a Pinteresten?

A Pinteresten minden elképzelhető témában találsz képeket, nem csak divat, tájkép, hasonlók lesznek. A jó hír, hogy a Facebookot elöntő cuki cicás képek nem tolakodnak elég állandóan.

Ezzel szemben hasznos videókat is ki lehet tűzni, akár magadnak, hogy könnyebben megtaláld ismét, mint a Youtube-on.

Nehogy azt hidd, minden leírtam a Pinterestről, mert ez csak egy ici-pici bevezetőnek tekinthető. :-)
A lényeg, nézd meg, ha még nem ismered, és használd, ha már igen.

És a másik lényeg, a fonalbolt.com webáruházat itt találod: https://hu.pinterest.com/fonalbolt/

Jó nézelődést, és ne szidj, ha csak 2 óra múlva veszed észre, hogy még mindig ott vagy. :-)

Megjegyzések