Bambuszos fonalak - Bamboo Fine

Figyelem! A fonal már megszűnt!

Nagy divatja van a természetes anyagokból készült fonalaknak. A bambuszból készült fonalak is ide tartoznak. A bambuszból kinyert viszkóz a fonalak alapanyaga.

Bamboo Fine fonal


A Bamboo Fine fonalak a vékony (nagyon vékony) fonalak közé tartoznak. Ha még nem láttad élőben, hidd el, tényleg nagyon vékony. Nem a kedvedet akarom elvenni tőle, csak tudom, ha még nem fogtad a kezedbe, csak képen láttad, nem tudod érzékelni, milyen is valójában.
100 grammos gombolyagban 440 méter fonal van! Azt hiszem, ez érzékelteti, valóban vékony a fonal. :-)
Bamboo Fine egyszínű változatok egy része

A gombolyag finom, selymesen puha, olyan simogatni való. Aztán, amikor megnézed a fonal egy szálát, akkor már sejted, ó jaj, ez vékony! :-) Aztán amikor dolgozni kezdesz vele, akkor már biztosan tudod.

Bamboo Fine kezelése és ajánlott tűméretek
A selymes tapintás már előrevetíti, hogy ez a fonal bizony csúszik. Nagyon. Le a tűről is. Egy kis figyelem lazulás, és már csak nézed rémülten, amint éppen több órai munkád szalad le a kötőtűről.

Szóval, ha Bamboo Fine fonallal dolgozol, légy résen, és ne dobd le csak úgy a munkát, hanem gondoskodj arról, hogy a tűről ne tudjanak megszökni a szemek.

Horgolásnál csak annyival jobb a helyzet, hogy egy hurok lesz szökésben, de lehet, hogy csak fél méterrel odébb tudod elkapni. A fonal sok kis vékony szálból áll, amik nem nagyon vannak összesodorva. Ezért nem mindegy, milyen méretű, és horogkiképzésű tűvel horgolod. Kötőtűből is a hegyesebb végűt keresd meg.

A Bamboo Fine fonal egyszínű és batik változatokban is kapható.
Bamboo Fine Batik fonalak

A végeredmény csodálatos lesz, ebben biztos lehetsz! Selymesen puha, pillekönnyű kendő készülhet már egyetlen gombolyagból is! Ráadásul ez a kendő vállkendő méretű, nem csak nyakbavaló lesz.

Bamboo Fine Batik 4559-es árnyalat

Ha felsőt készítesz belőle, akkor ne engedj a csábításnak, miszerint, elbír ez vastagabb tűt is. Nem, nem bír el! Felsőnek nem. Kendőnek igen, feltéve, ha csipkekendő lesz.

Kendő Bamboo Fine fonalból

A Bamboo Fine fonalakat akkor ajánlom, ha már nem vagy kezdő a kötésben, horgolásban, van elég türelmed és kitartásod a NAGYON vékony fonalhoz.

Ha ezt a fonalat választod, akkor kitartó munka után egy csodálatosan szép, selymes, és hűvös tapintású, mások által irigyelt,  egyedi ruhadarabod vagy kendőd lesz. :-)


Megjegyzések