A nyár slágere - Tahiti

Tahiti. A nyár slágere. Mi van, utazási tippek? Nem, csak fonal. :-)

Hogy pontosítsunk, a Schachenmayr Tahiti fonaláról van szó. Jó, vagy sem, ma már annyi hasonló vagy azonos nevű fonal van, hogy jobb, ha hozzátesszük a gyártója nevét is. Nem mindegy, hogy a Schachenmayr Tahitit vagy más gyártó Tahiti nevű fonalát vásárlod meg.

A gombolyagos képeken két-két gombolyagot látsz, ez a két gombolyag egy árnyalat, nem kettő.

Tahiti sárgás-narancsos árnyalatokban

A Tahiti fonal hamar kedvencünkké vált. Finom, vékony fonal, leheletfinom nyári felsők, sálak, kendők készíthetők belőle. 
Én a Tahitit felnőttek számára ajánlom, mert igaz, hogy kislányoknak is valók egyes árnyalatai, és kevés fonalból is nagyon szép kis felsőt készíthetünk, azonban ezt csak egy szezonban tudja hordani. Ha egyáltalán addig, és akkor is csak alkalmi jelleggel, hiszen egy ilyen gyönyörű fonalból készült csipkefelsőben nem engedjük ki a játszótérre. 

Tahiti malaga árnyalatban

Ebből a fonalból magadnak készíts valami szépet! :-)

Egy gombolyagból nyári sál, kisebb kendő, két gombolyagból stóla, nagyobb csipkekendő készülhet. Négy gombolyagból már nyári felsőd lehet.

Ha nem ismered a Tahitit, elmondom, hogy nagyon vékony fonal, ne lepődj meg, ha meglátod, mert tényleg nagyon vékony. Meg kell dolgozni a szépségért! J
Hosszan színátmenetes, nagyon hosszan, ritkán látsz olyan fonalat, ahol a kezdő szín a gombolyag végén tér vissza.
 
Lilás-narancsos árnyalatok

Kékes-rózsaszínes árnyalatok

Ha az egyszálas munkát úgy érzed, nem vállalod ebből a fonalból, akkor elárulom, dupla szállal is dolgozhatsz. Ha dupla szállal készül, 4-5 mm-es tűt is használhatsz, ami azért sokkal jobban hangzik.

Hogyan fogd össze a Tahiti két szálát?
A Tahiti fonal, ahogy már említettem, abban különleges, hogy egyszer tér vissza a kezdő szín. Ezért bármily meglepő, a gyártó azt ajánlja, ha két szállal akarunk dolgozni, kívülről és a gombolyag belsejéből vegyük a szálat, így érhető el, hogy a szép színátmenetek megmarad, nem is látszik, hogy két szálat fogtunk össze. Tehát a dupla szál egy gombolyagból van!
 
Horgolás dupla szállal, Tahiti fonalból
Sok ingyenes modellt találsz Tahiti fonalból, és inspirációs füzetet is tudok adni, ha az abban levő ruhák, felsők, vagy kiegészítők valamelyik nyerte el tetszésedet. Azt tudni kell, az inspirációs füzetek német nyelvűek, más nyelven nem forgalmazzák nálunk. Ha már láttál német kézimunka leírást, akkor tisztában vagy azzal, hogy itt kis mintarajz és szabásminta is tartozik a leírásokhoz, ahogy gyakran külön táblázatban írják le a különböző méretek több paraméterét, és a szükséges gombolyagszámot is.
Az inspirációs füzetek nagy előnye még, hogy a gyártó fonalaiból készül minden modell.
 
világoskék, szürke jellemzi ezt az árnyalatot
2016-os színkártya
Tahiti fonal színei - 2016


Az inspirációs füzetek tartalmáról is van lehetőség tájékozódni.

Itt több füzetet találsz: http://de.schachenmayr.com/publication-finder/28
A webáruházban itt vannak a kiadványok: http://www.fonalbolt.com/Schachenmayr_Magazin

Megjegyzések