Red Heart Soft fonalak

A Red Heart Soft fonalak valóban puhák. Egész családról van szó, mert vannak az egyszínű Soft nevűek, a Soft color fonalak, melyek színátmeneteket, több színt tartalmaznak, van egy közeli rokonuk, a Soft Baby Steps, amely tökéletesen társítható a nagy testvérekkel. az eltérés a színekben van, a Baby babás, pasztell színekben kapható. Azért, hogy végképp össze lehessen keveredni, van ám a soft Baby Stepsnek is színes variációja, nem is egyféle.  :-)

Közös jellemzőjük az, hogy elég vastag fonal, ami ennek ellenére selymesen puha. Egészen más fogása van, mint pl a Lisa, RH Baby vagy Northern fonalaknak.

Soft és Soft color fonalból készült

Közös jellemzőjük az is, hogy nagyon jó velük dolgozni. Horgolni is, kötni is kellemes. Az 5 mm körüli tű miatt a munka is haladós a Soft fonalakkal.

A boltban itt találjátok ezeket a fonalakat:
http://www.fonalbolt.com/Soft-Soft_color

Egy hátránya van a Soft családnak. A selymes tapintású fonal nehezebb, mint a többi akril. Ebből 100 gramm csak 160 méter körül van, míg pl. a Northern 210 méter. Ezt figyelembe kell venni! Még akkor is, ha a Soft fonalakat vastagabb tűvel tudod kötni vagy horgolni.

Ha bárhol is veszel Soft fonalat, ne sajnáld megvenni azt a menyiséget, amit írnak, ajánlanak! Nálam sokan keresik a fonalat azért, mert előzőleg máshol vásároltak belőle, és kevésnek bizonyult.

A képen látható sál leírását, elolvashatod itt: http://tanulj-horgolni.blogspot.hu/2014/11/egyszeru-minta-erdekes-fonallal.html

Próbáld ki a fonalat! :-)


Megjegyzések