Tapasztalatok az Unforgettable fonalról

2014 új, és egyben sikerfonala az Unforgettable fonal.

Elcsépelt már, hogy a neve azt jelenti, feledhetetlen, és tényleg magával ragadó a fonal, lehet szeretni vagy nem szeretni, egy biztos, emlékszik rá, aki már látta.

A fonal közepesen vastag, 4-6 mm-es tűvel lehet horgolni, kötni. A kisebb tűt azért ajánlom, mert nem mindenki szereti, ha szellős az elkészült darab, 4 mm-es tűvel elég sűrű lesz a végeredmény.
A fonal úgynevezett roving fonal, ez azt jelenti, nincs megsodorva, kicsit szöszös. A másik fontos tulajdonság roving fonal esetében, hogy a fonal vastagsága nem feltétlenül egyenletes. Lehetnek benne vastagabb és sokkal vékonyabb részek is. Az első gombolyagban, amit kipróbáltam, nem voltak ilyen részek, ezért én is csodálkozva néztem a fotókat, amin bemutatták a tapasztalataikat azok, akik találtak ilyen elvékonyodó szakaszokat.

A másik nagyon fontos tulajdonság, hogy ez a fonal tényleg egyedi! Sok képet láttam már elkészült darabokról, sőt olyan fonalból is, amit tőlem vásároltak, és elmondható, nincs két egyforma gombolyag, de még egy gombolyagon belül sem tapasztalunk ismétlődést.

Unforgettable fonal színei

Például a dragonfly színből készítettem két sapkát. A két sapka mintha nem is ugyanabból a fonalból készült volna. Egészen más színek mutatkoznak az egyiken, és a másikon.

Unforgettable dragonfly színei sapkán

Ha a szabályosan ismétlődő csíkozást kedveled, akkor ez a fonal nem lesz kedvenced.
Mire jó a fonal?
Elsősorban kiegészítőket láttam belőle készíteni, de néhány mellény, sőt pulóver leírása is megtalálható a Red Heart ingyenes mintái között.

Sapka, sál, vállkendő, kézmelegítő, ezek mind alkalmasak egygombolyagos projektekhez. Egy gombolyagból nem várhatsz túl nagy kendőt, és túl hosszú sálat sem,

Ajándék készítéshez tökéletes fonal, mert

  • különleges, 
  • egyedi mintázatú, 
  • kevesen ismerik nálunk, 
  • könnyű vele dolgozni,
  • gyorsan elkészülnek a darabok belőle
  • szép (szerintem legalábbis az :-) )

Ha nézegetsz kész munkákról készült képeket inspirációnak, a színekről jó ha tudod, a te fonalad nem olyan, mint amit a képen látsz. Azt bizonyára tudod, hogy a festések színeiben kisebb eltérések lehetnek, hát még akkor, amikor egy fonalban egyszerre ennyiféle szín van. ezért is egészen egyedi minden darab, amit az Unforgettable fonalból készítenek.

A fonal jelenleg 8 árnyalatban kapható.

A kapható színek megnevezései
Már egy gombolyagból is készíthetsz értékelhető dolgot, tehát sapka, sál készítéséhez bőven elég egy gombolyag. Ha nem tudsz választani a színek közül, válassz többet is!

A legérdekesebb darabok 2 szín felhasználásával készülnek. Több árnyalat van, ami megtalálható nem csak egy Unforgettable fonalban.

Például van egy érdekes zöld árnyalat, ami az echo, a dragonfly színben is előfordul, illetve olyan barnás árnyalatok, amik az echo, winery színeket teszik egymással társíthatóvá. A dragonfly és a tidal színvilága szinte azonos, a tidal tompább, míg a dragonfly erőteljesebb árnyalatokat is tartalmaz.

A színek menet közben kerülnek elő a gombolyagból. Az ember csodálkozik, hogy nahát, ilyen szín is van ebben? :-) Érdekes és szórakoztató a munka, mert várod az újabb árnyalatokat. Figyeled, hogy hogyan alakulnak a  csíkok, lesznek-e egy színből mezők (nem lesznek), milyenek a színek egymás mellett.

Ha a szabályosan ismétlődő csíkokat kedveled, nem fogod szeretni az Unforgettable fonalat. Ha viszont egyedi ajándékot szeretnél készíteni, akár magadnak is, ez a fonal erre alkalmas. Két egyforma sapkát, sálat, kendőt, bármit, ha akarsz se tudsz belőle készíteni!

Próbáld ki!

http://www.fonalbolt.com/Boutique-Unforgettable-fonalak



Megjegyzések