Fonal - kész mű - fotózás

Amikor a fonalból elkészül az alkotás, szeretnénk megmutatni másoknak is.
Ekkor előkapjuk a fényképezőgépet és kattintunk.
Egyet-kettőt-sokat, és elkezdjük válogatni a jobban sikerülteket, majd próbálunk vállalható fotót varázsolni a honlapunkra, blogunkba, Facebook falunkra, vagy máshová.

Meg kell mondjam, rengeteg, nagyon rossz képet láttam már, főleg a Facebookon. A blogbejegyzéshez nagyobb gonddal készülnek a képek, azok általában jobb minőségűek. Most a minőségen csak annyit értek, hogy egyáltalán élvezhető a kép, tehát nem homályos, sötét, életlen.

Ha az élesség, és láthatóság már megy, akkor léphetünk tovább, és tanuljuk meg, hogyan komponáljunk képet! Méghozzá, hogyan készítsünk "étvágygerjesztő" fotókat blogunkba, webáruházunkba.

Ehhez a tanuláshoz találtam egy nagyon jó könyvet, ami tényleg hiánypótló. Még akár 5 évvel ezelőtt is egy szűk réteget érdekelt volna a téma, de ma már sokan szeretnének termékeikről igazi szép fotókat készíteni.


A boltomban immáron könyvek is kaphatók, kézimunkával kapcsolatosak főleg. Amikor megláttam a listában ezt a könyvet, Heidi Adnum: A termékfotózás iskolája című könyvéről van szó, azonnal tudtam, ezt felteszem az áruházi könyvespolcra, és ajánlani fogom mindenkinek, aki blogjába, webáruházába vagy máshová rendszeresen készít képeket alkotásairól, termékeiről.




Megjegyzések