Bravo Big

A Bravo család Big tagja, tényleg nagy! :-)
A gombolyag maga 20 dkg-os, ami nem kevés, a munkához 10 mm-es tűt kell beszerezned.

Sapkát, sálat készíthetsz a Bravo fonalból, gyorsan. A vastag tűvel gyorsan elkészülnek a ruhadarabok, bár nem annyira kellemes egy ilyen vastag tűvel dolgozni.

Sapka Bravo Big fonalból


A sapka mintája nagyon egyszerű. A kezdő szemszám hattal osztható+1 szem legyen. 4 sima, 2 fordított jön körben egymás után, és amikor a sor végére érsz, tovább folytatod ezt az ütemet. Mivel van +1 szemed, így a fordítottak minden sorban egy szemmel elcsúsznak.

A fogyasztást a szokott módon készítsd.

Nyakmelegítő Bravo Big Color fonalból

A fenti nyakmelegítő a Bravo Big Color fonal Violett árnyalatából készült. Az elkészítése nem nehéz, úgy kötöttem, ahogy a szalagon írják.

24 szemmel kezdve, 1 sima, 1 fordított, mindez 10 mm-es tűvel. Egyetlen furfang van benne, mégpedig az, hogy minden sorban, minden szem előtt egy ráhajtást kell a tűre venni, majd ezt a ráhajtást a következő sorban a szem lekötése előtt le kell csúsztatni a tűről.

Így, ez a nagyon vastag fonal nem egy merev páncél lesz, hanem puha sál. Elvileg kb. 100 cm-t lehet kötni egy gombolyagból. Nem csak nekem nem lett ekkora, így azt javaslom, 20-22 szemmel kösd. Akkor is elég széles lesz, de hosszabb, mitn az enyém. A sál hossza akkor jó, ha a körsálat kétszer a nyakad köré tudod tekerni úgy, hogy nem fulladsz meg benne.

Amikor készen vagy a kötéssel, a szemeket leláncolod, és a sál két végét összevarrod.

Jó munkát!

Fonal hozzá: http://www.fonalbolt.com/bravo_big

Megjegyzések